Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Fiat 500 képes leírás - Fiat.tlap.hu
részletek »

Fiat 500 - Fiat.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: fiat.tlap.hu » Fiat 500
Keresés
Találatok száma - 5 db
500 Club Italiano

500 Club Italiano

Az olaszok persze nem lennének olaszok, ha nem nyélgázzal közlekednének még a kerekesszékkel is, így nem kellett sokat várni az 500 Sport változat jöttére sem. A tuningcégek se tétlenkedtek és hamarosan megjelentek a mérgesebbnél mérgesebb Abarth és Giannini minirakéták, nem ritkán 700 köbcentivel és akár több, mint negyven lóerővel. A mai világban - amikor lassan már egy elektromos fűnyíró sincs száz lóerő alatt - eléggé nevetségesen hangzik a negyven ló, de tessék csak beülni mondjuk egy Abarth 595 SS-be. Az üléspozíció alacsony, olyan mintha sámlin ülnénk, ráadásul az ülések oldaltartása is egy sámliéval vetekszik. A műszerfal nem zavarba ejtően zsúfolt - és akkor most finoman fogalmaztam. A kormányoszlopon se fogunk elveszni a bajuszkapcsolók rengetegében, de hát nem is ez a lényeg. A két ülés közé nyúlva egy kis karral találkozunk, vele lehet működésbe hozni az indítómotort. A mókás kis kütyü egyrészt azért jó, mert nem kommersz, eltér a megszokottól, másrészt mert nem fordulhat elő, hogy az önindító behúzótekercsének a halála miatt maradunk ott valahol.

Családbarát Fiat 500

Családbarát Fiat 500

A Fiat 500 sikerén felbuzdulva az olasz gyár további vásárlókat kíván megszerezni azzal, hogy négyajtós kivitelben is elérhetővé tenné a Fiat 500 -ast. A képen látható autó egyenlőre még nem létezik, de az olaszok komolyan foglalkoznak egy kicsivel nagyobb Fiat 500 -as megépítésén. A jelenlegi Fiat 500 kis csomagtartójával és kétajtós kivitelével nem mindenki nek megfelelő alternatíva, hiába a sokak által kedvelt retros külső.

Fiat 500 club

Fiat 500 club

A történet Eredetileg a családunk Trabantját akartam felújítani, no persze esetleg új felni a mindennapos autómra, de ezek mind drágamulatságnak tűntek. Aztán miután új Barátra leltem Tiborban, aki saját púpos Wartburg szerelmével irigylésre méltóan elegánsan közlekedett, elhatároztam, hogy veszek egy régi Trabantot. Épp hazafelé tartottunk egy bevásárlóközpontból, amikor a parkolóban megláttam ezt a lerobbant sárga furcsaságot. Azonnal telefonáltam, és másnap már hoztam is haza. Később persze megfizettem a szakértelem és a kapkodás árát, de mai napig nem bánom. Szerencsémre tudtam félretenni folyamatosan, így a mai napon, amikor a honlap is megkezdi életét, már egészen jó állapotban van. Persze egy ilyen kocsi sosincs készen, de mint az a képeken is látszik, érdemes egy ilyen hobbit választani. A honlap azért született, mert egy sokak által látogatott honlap bezárta kapuit (Baumann Zsolti) és az ott üzemeltetett fórum hiánya sokunknak fájt. Persze nem táplálok hiú ábrándokat, de azt hiszem szükségünk van egy saját, kizárólag 500as kocsikkal foglalkozó oldalra. Nem várunk szakértelmet, autószerelőket, szakembereket, kizárólag rajongókat és megszállottakat.

Fiat 500 teszt

Fiat 500 teszt

Az új Fiat 500 méltó utódja lehet legendás elődjének, ugyanis az olaszok igen magasra tették a mércét a kisautó fejlesztését tekintve. Ügyeltek minden egyes részletre, ami egy igazi retroautóvá tette az 500-ast. Ellenfelei: Lancia Y, Ford Ka, Fiat Panda, Mini One. Nézzük mit tud az új 500-as. Mi merül fel az emberben, ha először néz rá az új Fiat 500-ra? Egy agyongömbölyített szappantartó, melynek kerekeit kitolták a sarkokba ezzel is növelve a jármű stabilitását, biztonságát. A fényszórókról nekünk rögtön a VW Lupo köralakú fényforrásai jutottak eszünkbe, ugyan ott a ködlámpák másmilyen alakzatban helyezkednek el. Érdekes, hogy már ebben a kategóriában is egyre elterjedtebbek a hatalmas tükrök, melyekkel szinte minimálisra csökken a holttér területe, valamint maguk a tükrök is elektromosan állíthatók. Oldalról hatalmas méretű ajtókkal találkozunk, decens kilincsekkel. Négy féle 15 colos könnyűfém felni közül választhatunk, de rendelhető egy mérettel nagyobbakkal is.

Fiat 500 Tuning

Fiat 500 Tuning

Üdvözöllek! Az oldalon keresztül sok érdekességet, technikai adatot és nem utolsó sorban tuninghoz fontos tanácsot olvashatsz. A technika részben alkatrész adatok, rajzok és egyes típusok jellemzi találhatók, melyek megkönnyíthetik a munkád. A tuning link alatt részletes, közvetlen leírásokat , saját tapasztalataimmal kiegészítve hívják fel a figyelmed arra, mit csinálj, mit ne csinálj. Olyan módosításokat tudsz általuk elvégezni, melyek könnyen kivitlelezhetők és nem terhelik túlzottan a pénztárcádat. Remélem sok örömed leled majd a kis versenygépben, amit építhetsz. A 'Fiatom'-ra kattintva saját 500asomról láthatsz helyreállítás alatti, tuning és egyéb képeket, videókat. Észrevételeid, javaslataid, kérdéseid küldd az fiat500tuning@vipmail.hu e-mail címre, vagy írd meg a fórum - ban! Áttekintésünket a tuning kialakulásának megismertetésével kezdjük. A tuning szó pontosan lefordítva hangolást jelent. A szó jelentése találóan mutatja meg, hogy mi is a lényege ennek az ágazatnak.

Tuti menü