Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Fiat Ducato képes leírás - Fiat.tlap.hu
részletek »

Fiat Ducato - Fiat.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: fiat.tlap.hu » Fiat Ducato
Keresés
Találatok száma - 5 db
Drasztikus beavatkozás

Drasztikus beavatkozás

Olaszországi látogatásunk alkalmával nem csupán a hármas ikrek legújabb generációját mutatták be, hanem szülőhelyüket is alaposan szemügyre vehettük. A gyárlátogatás előtt beszédet mondott Sergio Marchionne, a Fiat és Jean-Martin Folz, a PSA Peugeot Citroën vezérigazgatója. Mindketten megelégedéssel beszéltek a két konszern 1978-ban kezdődött közös munkájáról. 2002-ben további tizenöt évre szóló együttműködési megállapodást írtak alá, amely többek között teljes haszonjármű-kínálatuk megújítását is tartalmazza. Ennek első állomása a legnagyobb típus, a most megismert Ducato-Boxer-Jumper bemutatása, amit év végén egy-egy kisebb testvér követ majd. Végül 2008-ban érkezik a legkisebb, a Tofasszal közösen, Törökországban készülő haszonjármű. A most bemutatott X250 kódjelű újdonság a Fiat üzemeltetésével működő, a Fiat és a PSA ötven-ötven százalékos tulajdonában álló Sevel (Società Europea Veicoli Leggeri - európai kishaszonjármű vállalat) üzemben készül, Olaszországban. Európa legnagyobb kishaszonjárműgyárában.

Ducato bontó és szerviz - SH Group Kft. (Üröm)

Ducato bontó és szerviz - SH Group Kft. (Üröm)

Opel Vivaro, Opel Movano, Renault Trafic, Renault Master, Nissan Primastar, Nissan Interstar, Fiat Ducato, Peugeot Boxer, Citroën Jumper Új és bontott alkatrészek garanciával, raktárról! Hibakód kiolvasás és szerviz. Olcsó és korrekt. Motor, váltó, turbófeltöltő, kábelköteg, generátor, önindító, légtömegmérő, EGR szelep, féltengely, futómű alkatrészek, kormánymű, fékrendszer, légzsák, karosszéria elemek, lámpatestek, ajtó, tükör, zár, ülés, üléssor, üveg, szélvédő, gumi, felni, minden további apró kicsi alkatrész!

Fiat Ducato

Fiat Ducato

The Fiat Ducato is a large van produced by Fiat. The Fiat Ducato is the same van as the Citroën Jumper and the Peugeot Boxer, which are all very popular vans to convert into motorhomes. All these models are produced at the same factories in Italy and Brazil. Since 1981, more than 2 million Fiat Ducato vehicles have been produced.[2] Ducato was first launched in 1981 then redesigned for 1993: engines were 2.0-litre 4-cylinder petrol or 1.9 diesel. Trim levels were base, S and SX. Car was manufactured in new Sevel Sud factory in Val di Sangro, Italy. Other almost identical cars were: Alfa Romeo AR6, Peugeot J5, Citroën C25 and Talbot Express (1986-1992). Model variants were named after the carrying capacity: Ducato 10 (1.0 tons), Ducato 13 (1.3 tons), Ducato 14 (1.4 tons) and Ducato Maxi 18 (1.8 tons). Ducato Mk1 was very popular like campervan. New Sevel produced version. Peugeot changed its name to Boxer and Citroën is named as Jumper (Relay in the UK). One of engine options was Fiat 2.5 L diesel, which was replaced with 2.8 L Iveco/Sofim engine in 1998 . The Ducato Goods Transport has a payload of 12 m cubed and comes with a choice of four engines. The 2.0 petrol, 2.0 JTD, 2.3

Fiat Ducato reklám

Fiat Ducato reklám

A Fiat csoport 1978-ban közös céget (Sevel) hozott létre a Peugeot Citroën csoporttal (PSA). Ez 1981-ben kezdte meg tevékenységét Vad i Sagnórban napi 350 autóval. Az 1,2 millió négyzetméter területen fekvő gyár ma 5200 embert foglalkoztat. Jelenleg a társaság naponta több mint 900 gépjárművet készít, a Fiat Ducato, a Peugeot Boxer, a Citroën Jumper típusok készülnek itt. Ez a jövőben sem változik, hiszen hamarosan bemutatkoznak a modellek új generációi, sőt, a 2002 januárjában 2017-ig meghosszabbított együttműködési megállapodásban két új könnyű haszongépjármű család kifejlesztése és gyártása is szerepel. Egyelőre azonban csak az idei év második félévének elején forgalomba kerülő modellről árultak el részleteket. Az X250 kódnéven futó modell az elődökkel megegyező mechanikai felépítéssel (elsőkerék-hajtás és keresztben beépített motorok), de új formai jegyekkel készül. Háromféle tengelytávval, és magassággal készülnek a dobozos változatok, amihez négyféle hosszúság választható. A hasznos térfogat 8-13 köbméter közötti. Ezúttal is lesz utólagos felépítményezésre előkészített alvázas kivitel is, négyféle tengelytávval és ötféle hosszúsággal.

Fiat Ducato teszt

Fiat Ducato teszt

Az első Ducato 1981-ben gördült ki a sevel val di sangro-i szerelőcsarnokból, azóta több mint 1.200.000 darab kisteherautót értékesítettek. Idén jelent meg a Ducato új generációja. Amellett, hogy külsőleg rengeteget változott, a karosszérián és az utastéren is sokat dolgoztak a mérnökök, a motorválasztékot is bővítették. A karosszéria alapformáját meghagyták, viszont a motorháztetőt, a sárvédőt, az első és hátsó lökhárítót, valamint a lámpatesteket átkozmetikázták. Nagy öröm, hogy nem csak a minél megnyerőbb külső megalkotására helyezték a hangsúlyt, a karosszériát nyolc ponton megerősítették, amelynek köszönhetően a csavarodási merevség 20%-kal növekedett. A futóművön és a köztes felfüggesztésen is változtattak, így a zajforrások nagy részét megszüntették, az utastér zajszintjének minimalizálásához a szigetelést is tökéletesítették. A futómű és a felfüggesztés fejlesztésével a terhelhetőséget 100 kilogrammal sikerült növelni, amely a 3500 kilogrammos maxikat leszámítva minden modellt érint.

Tuti menü